Ціна на полуницю залишається стабільно високою в Костянтинівці | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівці почався сезон полуниці, але ціни стабільно високі

24 травня 2023, 12:02 | Бізнес | Костянтинівка 9873
Поділитися:
У Костянтинівці почався сезон полуниці, але ціни стабільно високі
Фото - автора

В Україні почався сезон полуниці з відкритого грунту, але на ринку в Костянтинівці домашньої ягоди ще дуже мало.

Сьогодні на Центральному ринку жінка винесла кілограма півтора невеликої полуниці, і навколо неї відразу зібралося кілька покупців. За ціною 150 грн за кілограм ягоди довго не залежалися.

Підприємці сьогодні полуницею не торгували. Продавець Ольга розповіла, що поки ягоди для продажу брати не буде. Вони погано зберігаються, і добру половину такого товару доводиться викидати.



В іншому магазині на питання, де ваша полуниця, продавець, жартома, відповів, що з'їли. Обіцяв, що завтра ягоди завезуть, але ціну поки не знає, вона змінюється мало не кожен день. Останній раз продавали по 170 грн за кілограм.

Мешканка вулиці Пушкінській Віра Іванівна полуницю багато років вирощує на продаж. Вона розповіла, що вже почали дозрівати ягоди в городі, але їх ще мало. Якщо дощова погода буде поєднуватися з сонячною, то до вихідних ягода почервоніє. І жінка винесе її на ринок за ціною дешевше, ніж у підприємців.

Тим часом, за словами переселенців з Костянтинівки, на ринках в Києві, де зарплата, як мінімум, удвічі вище, ніж у нас, полуницю в середньому продають по 100 грн...

Читайте також, що в Костянтинівці зберігається тенденція до зниження цін на продукти.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ