У Костянтинівському УСЗН розповіли про зміни в наданні послуги « є Малятко » | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівському УСЗН розповіли про зміни в наданні послуги « єМалятко»

23 серпня 2023, 12:03 | Офіційно | Костянтинівка 1905
Поділитися:
У Костянтинівському УСЗН розповіли про зміни в наданні послуги « єМалятко»
Фото - автора

Згідно з постановою Кабміну № 853 від 11.08.2023г, в наданні послуги «єМалятко» відбулися зміни. Про них розповіла начальник відділу прийому громадян Костянтинiвського УСЗН Тетяна Мірошниченко.

Тепер «єМалятко» складається з наступних послуг:

1) державна реєстрація народження і визначення походження дитини;
2) декларування місця проживання дитини;
3) призначення допомоги при народженні дитини;

4) внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров'я;
5) реєстрація дитини в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;
6) внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічний реєстр з автоматичним формуванням унікального номера запису в ньому;

7) надання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка»;
8) видача посвідчень батькам багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї;
9) призначення допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях.

Послуга «єМалятко» надається за умови обов'язкового обрання послуг, визначених підпунктами 1, 4-6. Інші послуги вибираються за рішенням батьків дитини.

Послуги за призначенням допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях, і видачі посвідчень обираються в разі, якщо батьки претендують на призначення допомоги та надання відповідного статусу.

Послуга «єМалятко» надається, якщо: батьки дитини є громадянами України. І в відношення дитини було видано медичне свідоцтво про народження (форма № 103 / о). Або судом прийнято рішення про встановлення факту народження дитини; на момент подачі заяву про народження дитини не зареєстровано органом РАГС.

Заявник може подати заяву особисто через Портал «Дія»; ЦНАП і відділ РАГС, там, де вони виконують свої функції. Заява, що формується особисто заявником засобами Порталу «Дія», підписується одним з батьків дитини шляхом накладення електронного підпису.

Інформування заявника про результати надання послуг при наданні послуги « єМалятко » здійснюється також засобами Порталу «Дія».

У разі якщо за результатом надання послуг передбачена видача документа, то за вибором заявника такий документ може бути отриманий у відповідному державному органі. А саме, в органах місцевого самоврядування, ЦНАП або в закладі охорони здоров'я, який надає медичну допомогу при пологах.

Документ повинні видати не пізніше наступного робочого дня з дня надання послуги. Або направити заявнику рекомендованим поштовим відправленням на кошти заявника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ