У Костянтинівському, Краматорському і Покровському районах готуються до | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівському, Краматорському і Покровському районах готуються до відновлення лісу

18 серпня 2023, 15:08 | Офіційно 1524
Поділитися:
У Костянтинівському, Краматорському і Покровському районах готуються до відновлення лісу
Иллюстративное изображение

Восени лісники Донеччини будуть відновлювати ліси Краматорского, Костянтинівського і Покровського районів, які були знищені або пошкоджені через бойові дії. Про це повідомили в Східному лісовому офісі. 

На сьогодні деокуповано площа у 27 123 га держлісфонду Донеччини. Під окупацією лишається 72 569 га. 

З огляду на безпекові заходи, Слов’янський лісгосп не брав участі в лісокультурній кампанії навесні цьогоріч. Але на осінь заплановано висадка на площі 46,7 га, це майже 187 тис сіянців дуба та сосни. Наразі підготовлено ґрунт під створення лісових культур, проведено агротехнічний догляд на загальній площі 60 га. Лісівники працюють в дуже складних умовах, оскільки можуть вести лісове господарство виключно на розмінованих територіях. Наразі фахівці лісгоспу співпрацюють з фахівцями-піротехніками. Так вже розміновано близько 500 га лісу.

Лиманський лісгосп проводить роботи з підготовки ґрунту на розмінованих територіях, що були пошкоджені в наслідок бойових дій. Восени планують відновити 15,6 га знищених лісів. Для цього у співпраці з Львівським насіннєво-селекційним центром виростили 100 тис сіянців сосни звичайної із закритою кореневою системою із насіння, зібраного в лісах Лиманщини. Відновлення почали ще навесні, тоді висадили майже 4 га лісів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ