Які послуги в центрі зайнятості надають переселенцям | ZI.ua
Акция закончилась

У Костантиновському центрі зайнятості слідують девізу: «Працювати – означає перемагати!»

6 жовтня 2023, 17:14 | Офіційно | Костянтинівка 2274
Поділитися:
У Костантиновському центрі зайнятості слідують девізу: «Працювати – означає перемагати!»
Фото из открытых источников

У вересні поточного року стартувала і триває Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПЛ: ти потрібен!», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися і інтегруватися в нових умовах.

З 1 січня 2023 року послугами Костянтинівського центру зайнятості скористалися 290 внутрішньо переміщених осіб. З них 78 були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості, 18 взяли участь в суспільно корисних і громадських роботах.

Станом на 1 жовтня. в центрі зайнятості перебували на обліку 95 переселенців з небезпечних територій.

Державна служба зайнятості пропонує ряд сервісів і послуг з працевлаштування внутрішньо переміщених осіб на новому місці.



Це, зокрема, підбір роботи, профорієнтаційні послуги, отримання ваучера для навчання і т.д. Роботодавці можуть використовувати програми отримання компенсацій за працевлаштування внутрішніх переселенців.

Зацікавлені в роботі можуть здійснювати її самостійний пошук на Єдиному порталі вакансій (https://jobportal.dcz.gov.ua/).

Звернення до центру зайнятості може значно прискорити процес працевлаштування. Адже фахівці підбирають кандидатів під конкретні замовлення роботодавців, зокрема, з організацією професійної підготовки безробітних безпосередньо на робочому місці.

Також служба зайнятості організовує професійне навчання безробітних за робітничими професіями, які користуються попитом на ринку праці. Вона має власну мережу сучасних центрів професійної технічної освіти, навчальних доросле населення.

Так, 42 безробітних громадян з числа ВПЛ проходили навчання шляхом підвищення кваліфікації, отримання нової робочої професії. І 28 з них в даний час вже працевлаштовані за професіями: діловод, соціальний робiтник, адміністратор, продавець, бухгалтер, контролер газового господарства та інші.

Кожен бажаючий (не зареєстрований як безробітний) має можливість отримати ваучер на навчання і підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень. Пройти перепідготовку або підвищити кваліфікацію в навчальних закладах або безпосередньо у роботодавця.

Навчання проходить за затвердженим переліком, який налічує 123 професії і спеціальності, зокрема, в сфері ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, і т.д.

В даний час 14 внутрішньо переміщених отримали ваучер в Костянтинівському центрі зайнятості. Найбільш поширеними спеціальностями, за якими навчатимуться люди, психологія, соціальна робота, медсестринство і т.д.

Більш детальну інформацію про ваучерів на навчання можна знайти за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

У той же час з метою підтримки бізнесу і сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб активно реалізується Урядова програма по компенсації витрат роботодавцям на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Близько 90 роботодавців з початку року співпрацювали зі службою зайнятості та надали інформацію про вакансії.

Служба зайнятості пропонує ряд сервісів і послуг, спрямованих на сприяння в працевлаштуванні здобувачів серед переселенців. Детально ознайомитися з основними програмами і послугами служби зайнятості для ВПЛ можна за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/novyna/poslugy-dlya-vpo-vid-sluzhby-zaynyatosti. «Працювати– значить перемагати!»


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ