Мобілізація в Україні: Чи буде відстрочка по догляду за родичем | ZI.ua
Акция закончилась

У кого з мешканців Костянтинівки буде відстрочка від призову щодо догляду за родичем

5 червня 2024, 12:01 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 10200
Поділитися:
У кого з мешканців Костянтинівки буде відстрочка від призову щодо догляду за родичем
Фото из открытых источников

У зв'язку з посиленням мобілізації військкомати перевірятимуть військовозобов'язаних, чи справді вони мають право на відстрочку догляду за хворими родичами.

Згідно постанова Кабміну №560 від 16 травня 2024 року перевірці підлягатимуть.

Особи, зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною та (або) своїм батьком або матір'ю (батьком або матір'ю дружини (чоловіка) — за певних умов), які за висновком МСЕК або ВКК потребують постійного догляду.

Особи, у яких один із батьків є особою з інвалідністю І або ІІ групи, за умови відсутності інших осіб, які не є військовозобов'язаними та відповідно до закону зобов'язані їх утримувати.

Члени сім'ї другого ступеня спорідненості особи з інвалідністю І або ІІ групи, зайняті постійним доглядом за ним (не більше одного), та за умови відсутності членів сім'ї першого ступеня спорідненості.

У разі відсутності членів сім'ї першого та другого ступеня спорідненості норма цього пункту поширюється на членів сім'ї третього ступеня спорідненості особи з інвалідністю І чи ІІ групи.

Як отримати відстрочку

Військовозобов'язаним, які здійснюють догляд, треба звернутися до місцевого територіального центру комплектування (військкомат) із заявою.

До особистої заяви також додається письмова заява особи, яка потребує догляду. У довільній формі зазначаються ідентифікаційний код та підтверджується відсутність інших осіб, які можуть здійснювати постійний догляд.

ТЦК повинен перевірити перебування такого військовозобов'язаного на військовому обліку, сімейні зв'язки військовозобов'язаного та особи, яка потребує догляду. 

А також наявність інших зареєстрованих (задекларованих) осіб за адресою місця проживання за допомогою різних реєстрів.


  1.  

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ