Евакуація із Часового Яру йде повільно, не дивлячись на постійні обстріли | ZI.ua
Акция закончилась

У Часовому Яру залишається понад 670 людей, евакуація йде повільно

15 травня 2024, 18:37 | Офіційно 858
Поділитися:
У Часовому Яру залишається понад 670 людей, евакуація йде повільно
Фото: Фейсбук Надежда Александрова, Управление информационной деятельности и коммуникаций с общественностью ДонОГА

Понад 670 людей досі залишається у Часовоярській громаді, яка постійно перебуває під обстрілами. Евакуація сповільнилася, більша частина з тих, що залишилися — люди похилого віку, які відмовляються залишати свої будинки.

Про обстановку в Часовому Яру розповів начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін у телеграм.

"На цивільних, які просто пересуваються вулицями велосипедами, росіяни скидають снаряди з фпв-дронів, полюють на автомобілі з гуманітаркою, знищують усе, до чого тільки можуть дістати. Попри це, у громаді досі залишається 671 особа. Силами військової адміністрації та волонтерів продовжуємо вивозити людей. На жаль, темпи евакуації не дуже високі, тому що більшість тут — люди похилого віку, яким дуже важко покинути нехай і зруйновані, але свої будинки", — йдеться у повідомленні.

Гуманітарну допомогу завозять, але це супроводжується великими ризиками.

"Ми не можемо кинути людей сам на сам з бідою. Громадяни одержують ліки, продукти харчування, хліб, гігієнічні набори, воду", — уточнює Філашкін.

Однак надавати медичну допомогу найскладніше. Повідомляється, що через постійні обстріли медики та волонтери не завжди встигають допомогти пораненим, не всіх вдається врятувати. У зв'язку з чим начальник ДонОВА знову закликав місцевих мешканців виїхати до безпечних регіонів.

Нагадаємо, росіяни шукають слабкі місця в обороні Часового Яру і намагаються заходити з боку Іванівського та Богданівки.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ