У Дружківці з'явився переносний рентген-апарат | ZI.ua
Акция закончилась

У Дружківці з'явився мобільний ренген-апарат

13 березня 2024, 18:15 | Світ та людина, Здоров'я | Дружківка 2253
Поділитися:
У Дружківці з'явився мобільний ренген-апарат
Иллюстративное изображение

Мобільний ренген-апарат було закуплено для Торецької центральної лікарні, деякі відділення якої було евакуйовано до Дружківки. Вартість рентгеоапарата становить понад 3,5 млн. гривень. 

Директор Центральної міської лікарні Торецька Сергій Халаїмов розповів Вільному радіо, що раніше такої техніки у Дружківці не було, а люди були змушені їздити на обстеження до сусідніх міст. За його словами, через постійні обстріли Торецька деякі відділення центральної лікарні релокували. Зокрема, відділення гемодіалізу облаштували у Покровську. А ось хірургію, терапію та паліативну допомогу перенесли до Дружківки. У цьому місті не було рентгенапарату. Новий коштував 3 млн. 573 тис. 500 грн. 

"У Торецьку є якісний рентгенапарат, а у Дружківці не було. І ми змушені були відправляти людей звідти до Краматорська чи Костянтинівки. Туди були змушені, наприклад, із пневмонією їздити пацієнти, щоб поставити діагноз. Ми за гроші місцевого бюджету придбали рентген — він цифровий, палатний та переносний. Тобто можемо надавати допомогу прямо в палаті", — прокоментував Сергій Халаїмов.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ