Дві шахти і десять населених пункти знеструмлені на Донеччині | ZI.ua
Акция закончилась

На Донеччині знеструмлені десять населених пункти і дві шахти

22 травня 2023, 12:48 | ЖКГ 1464
Поділитися:
На Донеччині знеструмлені десять населених пункти і дві шахти

Вночі ворог завдав чергового масованого ракетно-дронового удару по всій території країни. Через обстріл відключено останню лінію зв’язку Запорізької АЕС з енергосистемою. Вже всьоме з початку окупації.

Як зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко, Запорізька АЕС втратила зовнішнє живлення, необхідне для її безпечного функціонування, зокрема для охолодження ядерного матеріалу енергоблоків. Росіяни вкотре ставлять світ на межу катастрофи, порушивши усі принципи ядерної безпеки.

Також внаслідок обстрілів є пошкодження мережевої інфраструктури. Як результат – у Донецькій області через артобстріли знеструмлено 10 населених пунктів, без енергопостачання дві шахти. Зафіксовано влучання поруч з електропідстанцією, персонал не постраждав.

У Дніпропетровській області було знеструмлено 24 населених пункти. Тривають відновлювальні роботи.

У Запорізькій області внаслідок обстрілів і через пошкодження обладнання на підстанціях без світла залишилися 246,6 тис. споживачів. На цей час більшість споживачів заживлено.

У Херсонській області через обстріли знеструмлено 24,5 тисячі споживачів. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Попри надскладну ситуацію після обстрілів енергетична система працює стабільно. Обмеження для побутових споживачів не застосовуються. Експорт електроенергії на поточну добу складає: до Молдови - 100 МВт, Польщі – 100 МВт. Імпорт на 22 травня не планується.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі