Волонтери передали в лікарню Краматорська новітнє обладнання | ZI.ua
Акция закончилась

У Донецькій області з'явився перший операційний мікроскоп

29 жовтня 2023, 10:30 | Офіційно | Краматорськ 2583
Поділитися:
У Донецькій області з'явився перший операційний мікроскоп

Перший в Донецькій області операційний мікроскоп, дві сучасні ліжка та операційний стіл отримали лікарі Краматорська від благодійників. Це обладнання, кажуть в лікарні, допоможе більш якісно лікувати пацієнтів, повідомляє  FREEДОМ.

За словами медичного директора з хірургічного профілю Краматорської лікарні Анни Щербак, цього обладнання лікарня дійсно потребувала. Наприклад, старий операційний стіл, якому вже більше 40 років, не раз чинили і модифікували, але деякі деталі в ньому перестали працювати. 

"На жаль, він вже не працює, не функціонує так, як повинен. Тому це ускладнює роботу", – розповіла Анна Щербак. 

Гуманітарну допомогу лікарні привіз волонтер з Кривого Рогу. Крім операційного столу, медустанова отримала два ліжка і операційний мікроскоп. Все це обійшлося благодійнику в 500 тисяч гривень, допомога була доставлена з США. Отримане обладнання дозволить медикам хірургічного відділення лікувати більше пацієнтів, в тому числі людей з опіковими травмами, кажуть в лікарні. 

"Опікові пацієнти дуже унікальні. Їм має бути не просто комфортно на операційному столі, їх в деяких випадках необхідно повернути, розвернути, тому що опіки можуть бути на будь-якій частині тіла. На цьому столі (старому столі лікарні — ред.) Це було зробити проблематично. Зараз ми це зможемо зробити", — зазначила медичний директор з хірургічного профілю. 

Новий операційний мікроскоп дозволить проводити операції пацієнтам із захворюваннями середнього вуха, тому у частині хворих з'явиться можливість відновити або зберегти слух, не покидаючи свого міста.

"Тут є оптика, дуже хороша оптика Carl Zeiss. Дуже хороша контрастність буде і зможемо оперувати з управлінням на монітор. Можна буде оперувати та бачити поруч на екрані, що робиш — це дуже хороша техніка", — сказав завідувач оториноларингологічного відділення Краматорської лікарні Владислав Чибісов.


Зараз, додають медики, в лікарні не вистачає апарату для діагностики і досліджень серцево-судинних захворювань. Закупити це за свій рахунок медустанова не може, тому також сподівається на благодійну допомогу.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі