Додаток "Дія" цифровізував повний цикл одруження | ZI.ua
Акция закончилась

У "Дії" тепер можна зареєструвати шлюб у режимі онлайн

9 вересня 2024, 19:01 | Офіційно 633
Поділитися:
У "Дії" тепер можна зареєструвати шлюб у режимі онлайн

Додаток "Дія" цифровізував повний цикл одруження. Тепер там з'явилася можливість оформити стосунки онлайн. У додатку також можна залишити своє прізвище, взяти прізвище партнера або зробити подвійне. 

Про це повідомила прес-служба програми у Телеграм.

"Тільки в Україні ви можете пройти повний цикл одруження — від подання заяви, шлюбу онлайн та до свідоцтва у додатку. Більше не потрібно нікуди їздити, збирати документи, складати їх у файл, щоб стати чоловіком та дружиною. Тепер це кілька кліків у «Дії». Завдяки шлюбу онлайн військові та пари, які знаходяться далеко один від одного, зможуть одружитися всупереч обставинам, відстаням між містами чи навіть країнами", — написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб одружитися у «Дії», потрібно:

— бути повнолітніми громадянами України;
— мати верифікований податковий номер;
— мати ID-картку або закордонний паспорт у «Дії»;
— не перебувати в іншому шлюбі;
— якщо розлучені - мати про це дані у реєстрі ДРАЦС.

Повідомлення про пропозицію прийде партнеру або партнерці у вибраному додатку. Відповісти на нього потрібно протягом 14 днів. Можна поділитися з друзями у соцмережах.

Щоб скористатися послугою, слід оновити "Дію", зайти до "Сервісів" та вибрати "Шлюб онлайн". Потім натиснути "Зробити пропозицію" та надіслати повідомлення партнеру/партнерці на зручний месенджер.

Після згоди слід протягом 12 годин надати свої дані для заяви. Система запропонує вільні дати — найближчі для церемонії будуть за 5 днів. Якщо ви передумали, заяву про шлюб можна скасувати.

У день весілля потрібно зайти за посиланням у додатку на онлайн-церемонію. Вона триває до 30 хвилин. Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться до «Дії» протягом доби. Фізичний документ можна замовити доставкою "Укрпошти" або забрати у відділенні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ