В Італії загинули три дівчини з Донецької області | ZI.ua
Акция закончилась

У автокатастрофі в Італії загинули три подруги зі Слов'янська

8 жовтня 2023, 16:04 | Надзвичайні події | Слов'янськ 1818
Поділитися:
У автокатастрофі в Італії загинули три подруги зі Слов'янська

В Італії в місті Местре 3 жовтня сталася трагедія: великий туристичний автобус впав з шляхопроводу і загорівся. Серед 21 загиблого виявилося дев'ять українців. Троє з них - дівчата зі Слов'янська. Вони були подругами і поїхали в Італію відпочивати.

На відео, яке з'явилось у мережі, видно, як великий автобус повільно їде по естакаді, а потім повертає праворуч і падає на залізничні колії. Перед цим він приблизно 50 метрів проїхав, зачепивши огорожу. Італійські ЗМІ пишуть, що автобус був на електробатареях і відразу ж загорівся. Полум'я було дуже великим, тому робітники, які знаходилися неподалік, не могли допомогти. Їм вдалося витягнути звідти тільки трьох людей. Зсередини автобуса були чутні крики, повідомляє  OBOZREVATEL.

Туристи поверталися в кемпінг після екскурсії по центру Венеції. Всі, окрім водія, іноземці.


Що відомо про подруг зі Слов'янська

Ірина Пащенко зі Слов'янська Донецької області вирушила до Італії у відпустку з подругами, Юлією Немовою і Любов'ю Шишкарьовою. Всім було по 30 років.

Ірина після закінчення Донецького національного технічного університету шість років працювала в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів, була начальником відділу водних відносин і ведення водного кадастру.

Знайомі розповідають, що дівчина, незважаючи на молодість, була дуже розумним і тямущим фахівцем, саме тому вона й почала керувати відділом. Недарма її було нагороджено "подякою Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України". А також мала грамоту Державної агенції водних ресурсів.

Судячи з її сторінки в Instagram, вона багато подорожувала, побувала на березі Атлантичного океану, в Амстердамі, Німеччині, Греції.



Друга загибла Юлія Немова вчилася разом з Іриною в університеті. І деякий час працювала разом з нею на підприємстві в одному відділі. Але пару років назад вона звільнилася. Юля теж любила подорожі, бувала в Будапешті, Чехії. 


Поки в Італії офіційно не називають причину падіння автобуса, йде слідство. Водій Альберто Ріццотто загинув у катастрофі, йому було 40 років, він італієць. Він був досвідченим водієм. У Facebook він повідомив, що знаходиться у кемпінгу в Местре, збирається везти туристів до Венеції.

Одна з версій – водієві могло стати зле під час поїздки, і він знепритомнів. Але точні причини будуть встановлені тільки в ході розслідування.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ