В Україні планують купити мільйон FPV-дронів | ZI.ua
Акция закончилась

Цього року в Україні планують закупити не менше мільйона FPV-дронів, - Умеров

1 січня 2024, 16:10 | Офіційно 939
Поділитися:
Цього року в Україні планують закупити не менше мільйона FPV-дронів, - Умеров

Міноборони замовило перші партії FPV-дронів. Про це у колонці для Укрінформу написав міністр оборони України Рустем Умеров.

Загалом у 2024 році держава планує закупити щонайменше мільйон дронів. 

"Важливо, що вперше повна реальна потреба війська в дронах чітко порахована та узагальнена. Ми працюємо над ефективною логістикою, здешевленням закупівлі, виробництвом достатньої кількості бойових частин", - написав Умеров.

Він зазначив, що раніше на законодавчому рівні були відсутні чіткі критерії та правила застосування FPV-дронів на полі бою. Тому Міноборони не закуповувало цей ефективний та економічно вигідний засіб поразки супротивника. Раніше FPV-дрони купували волонтери, Мінцифри, обласні військові адміністрації.

Загалом на 2024 рік Міноборони вперше сформувало узгоджену потребу на рівні Сил оборони.

"Раніше кожне силове відомство формувало власну потребу на рік, що іноді суперечило чи дублювало одне одного. Міноборони цей процес очолило та систематизувало. Потреба не лише сформована, а й узгоджена з реальними потужностями українських виробників, їхніх планів масштабування, можливостей проводити закупівлі за кордоном та плани постачання військово-технічної допомоги від партнерів", - написав Умеров.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ