Українців неприємно здивувала нова ціна на одну з овочевих культур | ZI.ua
Акция закончилась

Ціна на одну з овочевих культур різко зросла

28 квітня 2023, 20:02 | Бізнес 3117
Поділитися:
Ціна на одну з овочевих культур різко зросла

В Україні на цьому тижні почали підвищуватися ціни на моркву. Ключовою причиною подорожчання овоча є сезонне скорочення пропозиції якісної продукції через підвищення закупівельної активності фірм-оптовиків. У той же час, вартість продукції, ймовірно, буде рости в подальшому. Про це повідомив проект EastFruit.

Так, оптові партії моркви на 26 квітня надходять у продаж по 33-40 грн за кілограм. Для порівняння це в середньому на 14% дорожче, ніж в кінці минулого тижня. Таку цінову динаміку аналітики пояснюють сезонним виснаженням запасів в українських господарствах.

Як зазначається, виробники в Україні вже ведуть продажі моркви в середньому в три рази дорожче, ніж в кінці квітня 2022-го. Зі свого боку, учасники ринку не виключають ймовірності подальшого зростання цін. Це можливо за умови, що попит на морква буде утримуватися на поточному рівні.

За даними Держстату ( Державної служби статистики України ), в березні кілограм моркви в середньому коштував 39,61 грн. З початку року вартість значно зросла, оскільки в січні-2023 вона становила 24,45 грн / кг.

Раніше ми повідомляли, що в Україні дешевшають деякі продукти.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ