Третя частина Торецької громади — під контролем російської армії | ZI.ua
Акция закончилась

Третя частина Торецької громади — під контролем російської армії

27 вересня 2024, 17:06 | Офіційно | Торецьк 135
Поділитися:
Третя частина Торецької громади — під контролем російської армії

Російські війська окупували 30% Торецької громади на Донеччині. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова Торецької МВА Василь Чинчик.

За його інформацією, за решту території ведуться інтенсивні бої.

"Намагаються ворожі (російські — ред.) ДРГ проникати у житлову забудову, на об'єкти критичної інфраструктури, проникаючи незначними групами по 3-5 осіб, які поступово накопичуються та намагаються кількістю "давити" та захоплювати території міста безпосередньо, вцілому впливаючи на ситуацію та здійснювати більш інтенсивні обстріли громади. Для цього використовуючи FPV-дрони, спостережну авіацію й дрони, які дають інформативність для того, щоб ворог, як і ми, орієнтувався по території міста", – розповів Чинчик.

За даними Василя Чинчика, близько 1400 мешканців залишаються у Торецьку. За офіційними даними, дітей серед них немає.

Евакуація з Торецька триває: щодня броньованим транспортом вивозять по 3-5 осіб, а близько 20 мешканців їдуть своїми автомобілями до безпечніших регіонів. Через відсутність водо-, газо- та електропостачання людям надали запаси продуктів тривалого зберігання, питну та технічну воду, медикаменти, а також ліхтарі із сонячними панелями та батареями для зарядки телефонів, щоб вони могли підтримувати зв'язок.






Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ