"Тиск з боку рф шалений": ЗСУ просунулися на Бахмутському напрямку | ZI.ua
Акция закончилась

"Тиск з боку рф шалений": ЗСУ просунулися на Бахмутському напрямку

4 жовтня 2023, 20:04 | Офіційно 1044
Поділитися:
"Тиск з боку рф шалений": ЗСУ просунулися на Бахмутському напрямку
На Бахмутському напрямку українські військові просунулися на кілька сот метрів. Російські військові 578 разів обстріляли цей напрямок. Про це розповів в ефірі "Еспресо" начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Евлаш

"На Бахмутському напрямку ситуація пекельна і складна, але контрольована. Тиск з боку рф шалений. Українські військові утримали позиції і навіть просунутися на кілька сотень метрів вперед", — говорить він.

В районі Андріївки і залізниці тривають бої, і українським військовим потрібно закріпитися. 

"Там дуже замінована територія, коли українські військові закріпляться, тоді нам вдасться розвиток залізницею. На півночі армія рф утримує суттєві сили. Російські військові кинули всі резерви, щоб зупинити український наступ", - розповів спікер.

Як розповів Евлаш, на цій ділянці російська армія акумулювала 51 тисячу військових, 211 танків, понад 1000 бойових машин, 100 артилерійських і 100 реактивних систем залпового вогню. 

Він додав, що 11 боїв на добу сталося поблизу Макіївки, де російські військові намагаються прорватися. Вони 80 разів обстріляли населений пункт. 

"Раніше вони застосовували подібну тактику поблизу Новоєгорівки, де аналогічні спроби ворога були зупинені українськими військовими", - розповів Евлаш.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ