Без відвідування військкоматів будуть оновлювати дані військовозобов'язаних | ZI.ua
Акция закончилась

Тепер дані військовозобов'язаних будуть оновлювати без їх особистого візиту в ТЦК

9 жовтня 2023, 12:31 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля 28674
Поділитися:
Тепер дані військовозобов'язаних будуть оновлювати без їх особистого візиту в ТЦК
Фото из открытых источников

В Україні завершується один з процесів діджіталізаціі процесу мобілізації. Зокрема, в жовтні запрацює електронний реєстр військовозобов'язаних — Оберіг. Над ним працюють вже давно, і у нього буде кілька основних завдань.

Зменшення або зовсім зникнення бюрократичних процесів. Наприклад, ті ж візити в ТЦК з метою надання різних довідок про зміну роботи, місця проживання або сімейного статусу.

Відсутність необхідності з'являтися в ТЦК для того, щоб оновити дані. Зараз велика частина повісток вручається саме з цією метою, проте чоловіки все одно не поспішають в військкомат. Тепер ця потреба відпаде. Всі дані і так будуть в системі і будуть оновлюватися автоматично.

У ТЦК визнаються, що у них немає повноцінної картини, скільки взагалі реально чоловіків є в країні, які можуть служити. Тепер ця картина буде вимальовуватися.

А для того, щоб реєстр працював і наповнювався, будуть використовувати бази даних всіх міністерств, наприклад науки, здоров'я і т.д. І різні супутні установи, такі як Податкова служба, ПФУ і т.д.

Як чоловіки будуть потрапляти в систему

В електронний реєстр буде потрапляти кожна людина, яка вчинить будь-яку фіксуючу дію. Наприклад, отримає водійське посвідчення, влаштується на роботу, отримає штраф ПДР, зробить покупку або продаж транспорту, або нерухомості.

Банально потрапить до лікарні або закінчить навчання в ВНЗ. Все це автоматично вноситься в певні регістри, а з цих регістрів буде потрапляти в Оберіг. Далі відповідні особи будуть аналізувати ці дані і дивитися, чи може особа бути потенційно військовозобов'язаним чи ні.

«З часом все більше державних послуг будуть недоступні для переховуються від ТЦК чоловіків. Питання часу, коли їм знадобитися скористатися ними. Тому постановка їх на військовий облік це також питання часу», — зазначив Міністр оборони України Рустам Умеров.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ