Мінкульт повертає Святогірську Лавру до державного управління | ZI.ua
Акция закончилась

Святогірську Лавру планують забрати в УПЦ МП та повернути до державного управління

31 липня 2024, 19:18 | Офіційно 279
Поділитися:
Святогірську Лавру планують забрати в УПЦ МП та повернути до державного управління

Міністерство культури та інформаційної політики України працює над поверненням до державного управління Святогірської Лаври у Донецькій області. 

Про це в інтерв'ю агентству "Укрінформ" повідомив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Процес повернення до державного управління не обмежується лише Києво-Печерською Лаврою, повідомив він.

"Сьогодні ми проводимо потужну роботу, у тому числі й у Почаївській Лаврі, Святогірській Лаврі, в інших об'єктах, це, зокрема, і заповідник «Чернігів стародавній», більшість об'єктів якого також використовували єпархію УПЦ Московського патріархату. Проводимо роботу щодо повернення цих об'єктів у державне управління. За результатами обстеження майна ми дуже багато фіксуємо порушень, фіксуємо невідповідність умовам використання, спотворення багатьох музейних предметів та самих будівель", – сказав Карандеєв.

На думку міністра, держава прийняла правильні рішення, які дають належну оцінку діяльності окремих релігійних чиновників та парафій на території України, які відверто здійснюють велику колабораційну діяльність.

"І, на жаль, спонукали до того, щоб створити сприятливі умови для входження сюди «російського світу» та сприйняття російського солдата як «визволителя». Завдання, поставлені перед міністерством – а це завдання перед усією культурною сферою з очищення від імперських наративів, позбавлення нас від будь-яких проявів колоніальної політики – сьогодні успішно виконуються нами", – підсумував він.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ