Хоч і обстрілюють наше місто майже щодня, константиноці ведуть активний спосіб життя. І, як завжди, в середині серпня роблять заготівлі на зиму. Своїми ексклюзивними рецептами вони поділились із нашими читачами.
Тамара (на фото)
Синенькі по-грузинськи з морквою
- У мене кілька рецептів заготівлі синеньких, але найулюбленіший – синенькі по-грузинськи. Лише цього року до звичайних інгредієнтів (солодкий та гіркий перець, часник) я додала моркву. Смак такої страви перевершив очікування.
Тобто до подрібнених перцю та часнику я додала натерту на дрібній тертці моркву і лише потім додала оцет, розведений підсоленою водою (50х50) до густої кашки
.Обмакнувши в цю кашку підсмажені кружальцями синенькі я склала їх у тарілку та – під прес. Вони вийшли не лише смачні, а й дуже гарні. Тільки якщо їх закривати на зиму, через моркву доведеться простерилізувати банки бодай хвилин п'ять.
Світлана
Помідори з медом
- Помідори укласти в банку, перекладаючи їх солодким перцем, цибулею, часником, кропом, базиліком (можна іншу зелень до смаку). Обов'язково кладу одну маленьку гірку перчину і заливаю окропом. Коли рідина охолоне, зливаю її і знову кип'ячу.
У розсіл на літрову банку додаю дві ложки з гіркою цукру, по одній столовій ложці (без гірки) солі, оцту та меду. Затока цим розсолом, закочую. Через мед розчин виходить не прозорим, але дуже смачним.
Тетяна
Асорті
- Цього року врожай овочів не дуже добрий, то ж збираю на дачі всього потроху. І все це закриваю. На дно банки кладу трохи гілочок петрушки, кропу, листя хрону та вишні.
Дольками нарізаю один кабачок, потім укладаю кілька огірків, пару маленьких цибулин, два-три зубки часнику, солодку та гірку перчину. І верхи закладаю помідорами.
Заливаю окропом на півгодини. Зливаю і додаю в розсіл на півторушку три ложки цукру. по півтори ложки солі та оцту. Закипить, закочую. Всі овочі мають особливий смак, мені та моїм близьким дуже подобається.
Людмила
Рецепт вiд мами.
- Мами вже немає, а рецепт із нами, як і пам'ять про маму. На дно банки (трилітровий) покласти парасольку кропу, солодкий перець, укласти помідори. Двічі обдати окропом, вперше на 15-20 хвилин, вдруге достатньо 10 хвилин. В цей час кип'ятити чисту воду.
Банку злити та покласти в неї одну ст. ложку солі з невеликою гіркою, 3 ст. ложки цукру з гіркою та одну чайну ложку (без гірки) лимонної кислоти. Залити окропом, закатати, поставити кришками вниз і укутати чимось теплим до охолодження.
Любителя гострого додати гіркий перець до смаку.
Своїми рецептами заготівлі овочів поділились мешканці Костянтинівки
16 серпня 2024, 12:34
|
Світ та людина, Дозвілля |
Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Слов'янськ, Добропілля
4560
Новости партнеров
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Костянтинівка: без газу залишилось 128 абонентів
21.11 -
16:03