Костянтинівський суд переїжджає до Дніпра разом із справами та всім обладнанням | ZI.ua
Акция закончилась

Суд Костянтинівки переїжджає до Дніпра. Подробиці

11 жовтня 2024, 12:01 | Офіційно | Костянтинівка 642
Поділитися:
Суд Костянтинівки переїжджає до Дніпра. Подробиці

З 21 жовтня 2024 року Вища рада правосуддя змінила територіальну підсудність судових справ Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передавши їх до Бабушкінського районного суду м. Дніпро. 

У Костянтинівці ситуація стала критичною через постійні обстріли, що робить роботу суддів небезпечною і неможливо забезпечити безпеку громадян,   повідомляє Вища рада правосуддя (ВСП). 

За таких умов робота працівників в приміщенні Костянтинівського міськрайонного суду є вкрай небезпечною, крім того неможливо забезпечити безпеку громадян, які звертаються до суду, у зв’язку з чим подальше здійснення правосуддя Костянтинівським міськрайонним судом Донецької області є неможливим.



У зв'язку із сильним пошкодженням міської інфраструктури ВСП доручила Державній судовій адміністрації України та Службі судової охорони вжити заходів щодо евакуації судових справ, обладнання та матеріальних цінностей. Судді, чия підсудність змінилася, будуть відряджені до нового суду для продовження роботи.

При цьому враховувалися навантаження на обидва суди, географічне розташування та права учасників судових справ. Для забезпечення нормальних умов роботи нового суду буде вжито всіх необхідних організаційних та фінансових заходів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ