Соцвиплати до Дня Незалежності отримають 21,9 тисяч жителів Донеччини | ZI.ua
Акция закончилась

Соцвиплати до Дня Незалежності отримають 21,9 тисяч жителів Донеччини

22 серпня 2023, 18:35 | Офіційно 1770
Поділитися:
Соцвиплати до Дня Незалежності отримають 21,9 тисяч жителів Донеччини

Соціальні виплати до Дня Незалежності (від 450 грн до 3100 грн) отримають 21,9 тисячі мешканців Донеччини.

Таку інформацію на брифінгу озвучила начальниця головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад, передає Суспільне.

За її словами, жителям регіону загалом перерахують 25 мільйонів гривень. 21,5 млн гривень отримають 18,2 тисячі цивільних, 5 млн гривень — це виплати 3,7 тисячам військовослужбовців.

Як нараховують виплати до Дня Незалежности

За даними Пенсійного фонду, деяким людям гроші нарахують автоматично, а деяким —доведеться звертатись до фонду, аби підтвердити право на соціальну виплату.

Пенсіонери, які мають право на таку виплату, отримають її разом із пенсією.

Кошти на виплату допомоги військовослужбовцям, ветеранам війни, людям, які проходять службу та не є пенсіонерами, ПФУ перерахує на рахунки військових частин, установ, організацій, де вони проходять службу.

Іншим людям, що мають право на цю одноразову виплату, проте не є пенсіонерами й не перебувають на службі, допомогу нададуть після звернення Пенсійного фонду. Звернутись потрібно із документами, що підтверджують право на гроші, та даними про рахунок, відкритий на ім’я в уповноваженому на це банку.

Хто та скільки отримає коштів до Дня Незалежності

  1. Люди з інвалідністю, яка настала внаслідок війни, та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, люди із інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи ‒ 3 100 грн; II групи ‒ 2 900 грн; III групи ‒ 2 700 грн.
  2. Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, ‒ 1 000 грн.
  3. Люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 3 100 грн.
  4. Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, а також дружини (чоловіки) померлих людей, що мали інвалідність внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружини та чоловіки померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, що були визнані за життя людьми з інвалідністю, які не одружилися вдруге — 650 грн.
  5. Учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, людей, яких насильно вивезли на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога ‒ 450 грн.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі