"Білі янголи" та "Фенікс" вивозять людей із Торецької ТГ | ZI.ua
Акция закончилась

Сотні дзвінків на день: Поліція та рятувальники вивозять людей із Торецької ТГ

23 липня 2024, 16:09 | Офіційно | Костянтинівка, Торецьк 294
Поділитися:
Сотні дзвінків на день: Поліція та рятувальники вивозять людей із Торецької ТГ

Евакуація з Торецької ТГ продовжується, людей вивозять поліцейський екіпаж "Білий янгол", рятувальники евакуаційної групи "Фенікс" та військові.

У поліції повідомили, що за один день отримують до 200 дзвінків від місцевих мешканців, які хочуть виїхати. У громаді перебуває ще кілька тисяч осіб (на 17 липня було близько 4 тисяч, за інформацією начальника ДонОВА Вадима Філашкіна).

"Дорога до Торецька є надзвичайно небезпечною, адже окупанти обстрілюють її з різних видів озброєння. Незважаючи на смертельний ризик, «Білі янголи» їдуть забирати людей, які попросили допомоги. Керує операцією начальник Бахмутського райвідділу поліції Артур Марянян", — повідомили у поліції.

Поліцейські вивезли подружню пару. Вони розповіли, що росіяни знищили їхню квартиру, але люди залишилися у місті, сподіваючись, що ситуація покращиться. Проте безперервні обстріли змусили їх прийняти рішення про евакуацію. З собою сім'я забрала маленького песика. 

"Обстріли дуже сильні. Страшно, дуже страшно. Хочеться ще пожити", – каже чоловік. 

"Білі янголи" також вивезли з Торецька двох чоловіків та собаку. Пенсіонери намагалися самостійно вибратися із міста, але, на щастя, їх помітили поліцейські.


Також людей вивозять рятувальники евакуаційної групи Фенікс. Як повідомляє прес-служба ДСНС, минулої доби вони вивезли з небезпечної зони 8 жителів Торецької ТГ, з них 2 маломобільні особи. Людей доставили до безпечніших населених пунктів Донеччини.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ