День звільнення міста сьогодні відзначають константинівці | ZI.ua
Акция закончилась

Сьогодні, 6 вересня, жителі громади відзначають День звільнення Костянтинівки

6 вересня 2023, 11:25 | Офіційно | Костянтинівка 4350
Поділитися:
Сьогодні, 6 вересня, жителі громади відзначають День звільнення Костянтинівки
Фото из открытых источников

6 вересня 1943 року  Костянтинівка була звільнена від нацистських окупантів.

80 років тому в серпні-вересні 1943 року військами Південного і Південно-Західного фронтів проводилася Донбаська стратегічна наступальна операція. В ході цієї операції 6 вересня, була звільнена Костянтинівка.

Звільнення міста стало результатом спільних дій всіх передових рухомих частин. Особливо відзначилися 135-я танкова бригада і 179-й ІПТАП, яким на той час було присвоєно почесне найменування «Константиновские». У сквері ім. Шевченко поховані воїни 135-й і 39-й танкових бригад, над їх могилами завмер на постаменті Т-70.




Щороку 6 вересня константинівці відзначають день звільнення міста, згадуючи подвиг наших дідів і прадідів, які звільнили рідне місто від загарбників.

Сьогодні ця дата набуває нового змісту, ми шануємо пам'ять не тільки полеглих визволителів міста у Другій світовій війні, а й загиблих в сучасній війні з росією. І висловлюємо щиру подяку всім захисникам України за можливість вільно жити в своєму будинку.

Керівництво Костянтинівської ВГА начолі з начальником Олексієм Рословим, правоохоронці та працівники служби ГСЧС вшанували пам'ять полеглих в протистоянні за свободу і мир. І поклали квіти до братської могили, схиливши голови в хвилину мовчання.
.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ