Які питання вирішують сьогодні в УСЗН Костянтинівки | ZI.ua
Акция закончилась

Напередоднi Дня соціального працівника: У Костянтинівському УСЗН багатолюдно

3 листопада 2023, 12:35 | Офіційно | Костянтинівка 5907
Поділитися:
Напередоднi Дня соціального працівника: У Костянтинівському УСЗН багатолюдно
Фото - автора

У недiлю, 5 листопада - День соцiального робiтника. В управління соцзахисту населення константинівці і гості міста приходять щодня з різних питань.

Сьогодні особистий прийом громадян ведуть 27 фахівців, 29 працюють дистанційно. У відділі прийому громадян приймають документи і призначають кілька видів державної допомоги. Можна тут здати і документи на субсидію, а далі її призначенням і виплатою займається Пенсійний Фонд.



Займаються фахівці УСЗН і путівками на санаторно-курортне лікування людей пільгових категорій і оздоровленням дітей. Допомагають в УСЗН і з забезпеченням людей з інвалідністю засобами реабілітації.

 

І, звичайно, багато уваги приділяють тимчасово переміщеним особам. Починаючи з 2014 року, в місті зареєстровано понад 27 000 переселенців. За 10 місяців поточного року допомогу на проживання оформили 2 379 ВПЛ. Реально сьогодні у  громаді проживають 3 761 переселенець.



Перевіркою їх фактичного проживання займається відділ соціальних інспекторів. Фахівці відділу також перевіряють правомірність отримання виплат переселенцями.

В управлінні займаються реалізацією двох міських програм, спрямованих на соціальну підтримку осіб з інвалідністю з числа захисників і захисниць України на 2023-2025 роки.

В рамках програми, згідно з розпорядженням глави МВА Олексія Рослова. кожному з них в цьому році з коштів місцевого бюджету виділять по 2 000 грн.

І вперше з початку воєнного стану держава виділила гроші на оздоровлення 10 людей з інвалідністю. Вартість однієї путівки 11 484 грн.

У ці дні ведеться робота з санаторіями, які можуть прийняти константіновцев, і проходить підбір кандидатів на отримання путівки.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ