У Торецькій громаді залишається 1600 людей | ZI.ua
Акция закончилась

Скільки ще мешканців Торецької громади не виїхали у безпечні місця

13 вересня 2024, 18:50 | Офіційно | Торецьк 282
Поділитися:
Скільки ще мешканців Торецької громади не виїхали у безпечні місця

У середині вересня у Торецькій громаді Донецької області залишаються близько 1600 людей. Про це повідомив начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик у ефірі національного телемарафону.

"На території громади залишаються близько 1600 осіб. Це в основному особи похилого віку, призовного віку та категорія населення, які, чесно кажучи, розраховують на ворога і очікують, не знаючи на що. Вони не враховують ті моменти, коли ворог зайде на територію, їх примусово заставлять воювати проти Збройних сил України і вони стануть гармантим м'ясом, яке може загинути під час бойових дій", — зазначив він.

Евакуюватися з громади стає все важче, оскільки ворог атакує за допомогою дронів та артилерії.

"Починаючи з активної фази бойових дій на території Торецької громади, це з 24 червня цього року, було евакуйовано понад 8 тисяч жителів громади, з них 1800 це була евакуація поліцією, ДСНС та військовою адміністрацією. З кожним днем евакуювати стає все важче. Ворог використовує дрони, і намагається знищити транспорт, яким евакуюють людей. Ми використовуємо броньований транспорт, що вивезти населення", — резюмував Чинчик.

На кінець серпня у громаді залишалося близько двох тисяч людей.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ