У Вугледар, Торецьк та Часів Яр гуманітарна допомога вже не доїжджає | ZI.ua
Акция закончилась

Ситуація вкрай складна: Скільки людей залишається у Вугледарі, Покровську, Торецьку та Часовому Яру

1 жовтня 2024, 15:40 | Офіційно | Покровськ, Торецьк 189
Поділитися:
Ситуація вкрай складна: Скільки людей залишається у Вугледарі, Покровську, Торецьку та Часовому Яру

У Вугледарі залишаються 107 мирних жителів, але всіх дітей уже евакуйовано з міста.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону.

За його словами, бої ведуться вже в межах міста, тому доставляти туди гуманітарну допомогу немає можливості.

"У Вугледарі досі залишаються 107 людей. На щастя всіх дітей звідти вже евакуювали. Бої йдуть у межах міста, тому доставляти гуманітарну допомогу майже неможливо", — повідомив голова ДонОВА Вадим Філашкін.

Про складну ситуацію у Вугледарі також каже військовий Станіслав Бунятов. Сотні українських військових опинилися "у пастці".

Ситуація в Вугледарі, м'яко кажучи, складна. Наразі штурм йде з трьох боків

За його даними, шляхи евакуації з міста відрізані, а запаси продовольства, боєприпасів та палива вже закінчуються. Військові намагаються "вислизнути з оточення" групами по 10 людей. Із них виживають 4-6.

Аналітики DeepState повідомляють, що російська армія знову просунулась на цьому напрямі. Карта Вугледара з урахуванням оновлень 1 жовтня має такий вигляд:



Скільки людей в інших громадах області

У Торецьку також складна гуманітарна ситуація. Там залишаються близько 1,5 тисяч людей. Третя частина Торецької громади перебуває під контролем російської армії.

У Покровську залишаються 14 тисяч людей, серед яких 105 дітей. 

"Коли ми входили в активну фазу, у нас було 62 тисячі мешканців у громаді та 48 тисяч у місті, то зараз у місті залишається менше 14 тисяч. Дітей на початку серпня 5900 року було, то зараз - 105 у місті. Це дуже хороша цифра і ми наголошуємо на виїзді", — повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк. Щодня виїжджають не більше двохсот мешканців.

У Часовому Яру залишається 441 людина.

Філашкін нагадав, що в області продовжується обов'язкова евакуація з особливо небезпечних районів, наближених до лінії фронту. На початок повномасштабного вторгнення на Донеччині проживало 1,9 млн осіб, зараз — 350 тисяч.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ