Оперативна обстановка на фронтах України ранком 18 квітня | ZI.ua
Акция закончилась

Ситуація на фронтах України до ранку вісімнадцятого квітня

18 квітня 2023, 08:15 | Офіційно 8877
Поділитися:
Ситуація на фронтах України до ранку вісімнадцятого квітня

За минулу добу противник завдав 4 ракетних і 41 авіаційний удар, зробив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирного населення.

Генштаб ВСУ

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Ліманском, Бахмутському, Авдіївському і Марьінском напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну і армійську авіацію. Протягом доби на зазначених ділянках фронту відображено більше 70 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Марьінка.

На Волинському, Поліському, Північному і Слобожанском напрямках противник зробив обстріли населених пунктів Соснівка, Попівка і Ісрісковщіна Сумської області, а також населених пунктів Окіп, Байрак, Волчанск, Охримовка і Нестерное в Харківській області.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Синьковки. Ворожим обстрілам піддалися Тополі, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна і Західне Харківської області.

На Ліманском напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі на північ від Спірного, успіху не мав. Артилерійським обстрілам піддалися Стельмаховка, Невське, Білогоровці Луганській області та Іванівка і Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку не припиняються бої за Бахмут. В районі населених пунктів Іванівське і Предтечіно противник вів безуспішні наступальні дії. Від ворожих обстрілів постраждали Васюковка, Міньковка, Орєхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Годин Яр, Новодмітровка, Плещеевка, Щербинівка і Торецк Донецької області.

На Авдіївському напрямку невдалі ворожі спроби наступу зафіксовані в районах Новокалінового, Північного і Первомайського Донецької області. Окупанти обстріляли, зокрема, Керамік, Новокаліново, Бердичі, Авдіївка, Тоненькое, Нетаїлово, Первомайське і Карлівку.

На Марьінском напрямку відображені численні ворожі атаки в районі Марьінкі. У той же час, ворожим обстрілам піддалися Червоногорівка, Перемога і Новоміхайловка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новоселка, Нескучне, Золота Нива, Пречистовка і Угледар.

У Запорізькому і Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. За добу здійснив понад 40 обстрілів населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопілля Донецької області; Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Горіхів Запорізької області; Нікополь на Дніпропетровщині; Золота Балка, Берислав, Львів, Іванівка, Микільське, Антонівка Херсонської області і місто Херсон.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки. Також збитий ворожий розвідувальний БПЛА типу « Мерлін ».

Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника, а також 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі