Оперативна обстановка на 16 квітня на фронтах України | ZI.ua
Акция закончилась

Ситуація на фронтах України до ранку Пасхи

16 квітня 2023, 08:41 | Офіційно 1335
Поділитися:
Ситуація на фронтах України до ранку Пасхи

За добу противник завдав 28 авіаційних і 6 ракетних ударів, зробив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і цивільній інфраструктурі населених пунктів. За інформацією Донецької ОВА, за 15 квітня росіяни поранили 4 жителів Донеччини. Крім того, вдалося встановити інформацію про 2 загиблих і 3 поранених в результаті ракетного удару по Слов'янську.

Генштаб ВСУ

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Марьінском напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Марьінка. Протягом доби, на зазначених ділянках фронту, наші воїни відбили понад 60 атак противника.

На Волинському, Поліському, Північному і Слобожанском напрямках противник зробив обстріли населених пунктів Бунякіно, Іскрисковщина, Волфіне, Шпиль, Басовка, Юнаковка і Поповка Сумської області, а також Козача Лопань, Гатіще, Волчанск і Вовчанські Хутора на Харківщині.

У Купянському напрямку ворог провів мінування місцевості в районах чотирьох населених пунктів. Здійснив обстріли Новомлинська, Дворічної і Берестової Харківської області.

На Ліманском напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Діброва і Білогоровка. Артилерійські обстріли отримали Стельмаховка, Невське, Білогоровка Луганській області та Іванівка, Торське і Спірне Донецької області.

У Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Не припиняються бої за Бахмут. Противник провів атаку в районі населеного пункту Хромова, проте успіху не мав. Від ворожих обстрілів постраждали Васюковка, Міньковка, Орєхово-Василівка, Новомаркове, Григоровка, Бахмут, Іванівська, Годин Яр, Ступочки, Костянтинівка, Діліевка і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки і Північного Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли понад 15 населених пунктів, що знаходяться неподалік від лінії зіткнення. Серед них – Керамік, Степове, Бердичі, Авдіївка, Первомайське і Карлівка Донецької області.

На Марьінском напрямку наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Марьінка Донецької області. У той же час, ворожим обстрілам піддалися Георгіївка, Марьінка, Курахово, Перемога і Новоміхайловка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом минулих діб ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка Донецької області.

У Запорізькому і Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. За минулу добу зробив обстріли населених пунктів, що поруч з лінією бойового зіткнення. Серед них – Времівка, Новопілля Донецької області; Ольговський, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданіловка, Горіхів Запорізької області; Антонівка, Зеленовка Херсонської області і Херсон. Загинули мирні жителі.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 3 – по зенітно-ракетних комплексів. За минулу добу наші воїни збили ворожий літак Су-25.

Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника, а також район зосередження артилерії, радіолокаційну станцію, 2 станції радіоелектронної боротьби, зенітно-ракетний комплекс і склад боєприпасів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі