Оперативна обстановка на фронтах України ранком 15 листопада | ZI.ua
Акция закончилась

Ситуація на фронтах України на ранок п’ятнадцятого листопада

15 листопада 2023, 08:37 | Офіційно 1074
Поділитися:
Ситуація на фронтах України на ранок п’ятнадцятого листопада

За минулу добу відбулося понад 60 бойових зіткнень. Всього ворог завдав 8 ракетних і 59 авіаційних ударів, зробив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населеним пунктам.

Генштаб ВСУ

Авіаційні удари отримали: Ольшана, Петропавлівка, Чернещина Харківської області; Піщане, Серебрянське лісництво Луганської області; Серебрянка, Сіверськ, Спірне, Клещіявка, Архангельське, Новокаліново, Ласточкіно, Авдіївка, Марьінка, Новоміхайловка, Урожайне Донецької області; Новодаровка, Мала Токмачка Запорізької області; Новоберіслав і Беріслав Херсонської області.

Під артилерійським вогнем виявилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

У Куп'янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки і Петропавлівки Харківської області, де наші воїни відбили 8 атак.

У Ліманском напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Надії і Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 12 атак окупантів біля Богданівки, Іванівського, Клещіевкі і Андріївки Донецької області. Також Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі і техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку противник не залишає спроб оточити Авдіївка, але безуспішними були наступальні дії ворога в районах Новокалінового, Авдіївки, Північного, Тоненького, Водяного і на схід від Первомайського Донецької області. Тут Сили оборони відбили 17 атак.

На Марьінском напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Марьінкі і Новоміхайловкі Донецької області, де українські воїни відбили 20 атак.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили 2 атаки ворога поблизу Старомайорского Донецької області.

У Херсонському напрямку наші воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, відкидають противника з прибережних вогневих позицій, прицільно завдають вогневої поразки по тиловим районам противника.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Також силами і засобами протиповітряної оборони знищені штурмовик Су-25, 2 ударних БПЛА типу Shahed-136/131, 17 розвідувальних БПЛА і одна керована авіаційна ракета Х-59.

Підрозділи ракетних військ вразили 6 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, пункт управління, 17 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони і склад паливно-мастильних матеріалів противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ