Оперативна обстановка на фронтах України вранці 22 квітня | ZI.ua
Акция закончилась

Ситуація на фронтах України до ранку двадцять другого квітня

22 квітня 2023, 08:07 | Офіційно 1794
Поділитися:
Ситуація на фронтах України до ранку двадцять другого квітня

За минулу добу противник завдав 3 ракетних, 30 авіаційних ударів і зробив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському, Марьінском і Шахтарском напрямках – було відображено 53 атаки противника. В епіцентрі бойових дій залишається місто Бахмут. За інформацією донецької ОВА, за 21 квітня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — в Очеретино. Ще 2 людини в області отримали поранення.

Генштаб ВСУ

На Північному і Слобожанском напрямках противник зробив обстріли населених пунктів Леоновка і Гремяч Чернігівської області; Шалигіно, Волфіне і Кондратовка – Сумської, а також Гоптовка і Вовчанські Хутора на Харківщині.

На Купянському напрямку протягом доби, які пройшли, противник зробив спробу поліпшити тактичне становище, провів штурмові дії неподалік від населеного пункту Лиман Перший, успіху не мав. Ворожі обстріли піддалися Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Західне, Котляровка і Берестово Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку Білогоровки. Артилерійські обстріли отримали Стельмаховка, Макіївка, Невське, Діброва і Білогоровка Луганській області та Іванівка, Верхнекаменское, Спірне і Званівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої за місто Бахмут. Поблизу Григоровки і Богданівки противник вів безуспішні наступальні дії. Від ворожих обстрілів постраждали Роздолівка, Васюковка, Орєхово-Василівка, Новомаркове, Григоровка, Бахмут, Іванівське, Години Яр, Олександро-Шультіно, Біла Гора, Діліевка, Залізне, Північне, Південне і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалінового, Степного, Первомайського і Невельського – успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Новокаліново, Степове, Авдіївка, Тоненькое, Первомайське, Невельське Донецької області і ряд інших.

На Марьінском напрямку за минулу добу відображені атаки противника в районі Марьінкі. Ворожим обстрілам знову піддалися Червоногорівка, Марьінка, Перемога і Новоміхайловка Донецької області.

На Шахтарському напрямку за минулу добу ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Угледара. Обстріляв також Пречистовку, Новоукраїнку, Золоту Ниву, Велику Новоселку Донецької області.

У Запорізькому і Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. За минулу добу здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів. Серед них – Ольговський, Павловка, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпольское, Орєхов, Новоданіловка і Новоандреевка Запорізької області, а також Антонівка Херсонської області і Херсон.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, зенітно-ракетний комплекс і ще 2 важливих військових об'єкта противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі