Що відбувається на фронтах України вранці 18 грудня | ZI.ua
Акция закончилась

Ситуація на фронтах України до ранку 18 грудня

18 грудня 2022, 08:37 | Офіційно 1014
Поділитися:
Ситуація на фронтах України до ранку 18 грудня

Противник намагається поліпшити тактичне становище на Лиманському і зосереджує зусилля на веденні наступальних дій в Бахмутському і Авдіївському напрямках.

Генштаб ВСУ повідомляє

За минулу добу підрозділу Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах більше п'ятнадцяти населених пунктів. Серед них - Стельмаховка і Серебрянське лісництво Луганській області і Верхнекаменское, Виїмка, Веселе, Бахмут, Кліщівка, Опитувальне, Первомайське, Невельское і Червоногорування Донецької області.

За минулу добу противник завдав 5 ракетних, а також зробив 42 обстрілу з реактивних систем залпового вогню.

Загроза авіаційних і ракетних ударів зберігається по всій території України.

На Волинському і Поліському напрямках обстановка без змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському і Слобожанском напрямках обстріляні райони населених пунктів Середина-Буду і Волковка Сумської області і Стрілка, Глибоке, Стариця, Волчанск, Волоховка, Чугунівка, Новомлинськ і Дворічна – Харківської.

На Купянському напрямку вогневого поразки понесли райони Берестового, Ягідного, Котляровки і Крахмального Харківської області і Новоселовського і Стельмаховкі в Луганській області.

У Ліманском напрямку ворог обстріляв Макіївку, Майданчик і Краснопоповку Луганській області.

У Бахмутському і Авдіївському напрямках під вогонь противника потрапили райони більше п'ятнадцяти населених пунктів. Зокрема це - Верхнекаменное, Спірне, Білогоровка, Соледар, Бахмутское, Бахмут, Часів Яр, Опитувальне, Марьінка і Новоміхайловка Донецької області.

У Новопавлівському напрямку ворог активних дій не проводив. Для уточнення положення наших військ задіяв БПЛА в районі населеного пункту Шевченково.

На Запорізькому і Херсонському напрямках противник обстріляв з танків, мінометів, ствольної і реактивної артилерії двадцять чотири населених пункти. Серед них – Білогір'я, Новоданіловка, Горіхів, Степове, Плавні на Запоріжжі і Казацьке, Тягінко, Нікольське, Херсон і Дніпровське Херсонської області.

Підтверджено вогневу поразку підрозділами Сил оборони 16 грудня поточного року кількох районів зосередження живої сили і військової техніки ворога, а також двох його складів боєприпасів в Запорізькій області. Втрати особового складу склали понад 150 поранених військовослужбовців, знищені 10 одиниць військової техніки різного типу. Інформація про ліквідованих загарбників уточнюється.
Українські підрозділи ракетних військ і артилерії за минулу добу вразили 8 районів зосередження особового складу, 2 пункту управління і 4 боєприпасу російських окупантів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі