Енергоатом виведе у ремонт блок АЕС на тисячу МВт | ZI.ua
Акция закончилась

Ситуація із відключеннями може погіршитися: Енергоатом виводить у ремонт ще один блок

13 червня 2024, 16:34 | ЖКГ 1131
Поділитися:
Ситуація із відключеннями може погіршитися: Енергоатом виводить у ремонт ще один блок

Ситуація з відключеннями світла може погіршитися найближчими днями, оскільки Енергоатом виведе у ремонт блок АЕС на тисячу МВт.

Про це повідомили на сторінці компанії у фейсбук.

"З огляду на це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитися", — йдеться у повідомленні.

За словами в.о голови правління Енергоатому Петра Котіна, цього року компанія проводить ремонти з випередженням графіка.

"В останні місяці Енергоатом вже завершив ремонти трьох енергоблоків потужністю 2420 МВт. Завдяки цілодобовій, висококласній та ефективній роботі атомників загальна тривалість ремонтів вже зменшена на 22,3 доби від запланованого. В результаті АЕС виробили додаткові 171,84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні", – заявив Петро Котін. 

Найближчими днями Енергоатом виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Відповідно дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитися. Водночас у компанії зазначили, що такий графік ремонтів "дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії".

У компанії нагадали, що планово-попереджувальні ремонти, що включають перевантаження ядерного палива та обов'язкові регламентні роботи, проводять щороку. 

"Як правило, такі ремонти проводять у теплу пору року, щоб максимально використати потужність атомної генерації під час осінньо-зимового періоду", — йдеться у повідомленні.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ