Сили оборони звільнили населений пункт в Донецькій області | ZI.ua
Акция закончилась

Сили оборони звільнили населений пункт в Донецькій області

16 серпня 2023, 08:30 | Офіційно 1842
Поділитися:
Сили оборони звільнили населений пункт в Донецькій області

Українські військові в ході контрнаступательної операції звільнили від російських окупантів Урожайне Донецької області. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр. 

рожайне звільнили. Наші захисники закріплюються на рубежах. Наступальні дії тривають", - повідомила Маляр.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко розповів, що відбувається в Урожайному зараз. В ефірі Радіо Донбас. Реалії він зазначив, що селище фактично зруйноване. 

"Там ще тривають жорсткі обстріли і фактично не припинені бойові дії, тому про проведення стабілізаційних заходів мова не йде. І тим більше зазначені населені пункти (Старомайорське і Урожайне) фактично зруйновані ворожої артилерією із застосуванням реактивних систем залпового вогню", - сказав Кириленко. 

За його словами, в Урожайному до повномасштабного вторгнення проживало не більше 500 чоловік. 

«Необхідно повністю зачистити територію, принаймні підхідні шляхи, я навіть не кажу про під’їзні шляхи – вони повинні бути розміновані для того, щоб вже правоохоронні органи, Служба безпеки України і, відповідно, військова адміністрація заходила для стабілізаційних заходів», – розповів Кириленко.

Голова Донецької ОВА додав, що Старомайорське та Урожайне «переважно зберегли тільки назву, тому що приватний сектор – це 80 і більше відсотків – повністю або частково зруйнований».




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ