Протягом минулої доби відбулося 94 бойових зіткнень | ZI.ua
Акция закончилась

Сили Оборони за добу відбили 94 атаки: Зведення Генштабу

15 січня 2024, 08:24 | Офіційно 504
Поділитися:
Сили Оборони за добу відбили 94 атаки: Зведення Генштабу

Минулої доби сталося 94 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомляє вранці 15 січня Генштаб.

Авіаційних ударів зазнали: Вільхуватка, Вовчанськ Харківської області; Білогорівка, Піщане, Серебрянське лісництва Луганської області; Колодязі, Веселе, Богданівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Володимирівка Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Обстановка на фронтах

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили 3 атаки противника в районах Сіньківки та Петропавлівки Харківської області. 

На Лиманському напрямку відбито 14 атак ворога біля Макіївки, Білогорівки Луганської області та Верхньокам'янського Донецької області. 

На Бахмутському напрямку відбили 5 атак окупантів поблизу Клищіївки та Андріївки Донецької області. 

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 11 атак ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 14 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області. 

На Мар'їнському напрямку наші захисники продовжують стримувати ворога неподалік Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 16 атак. 

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили 10 атак ворога біля Червоного, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, окупанти не полишають спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 7 безуспішних штурмових дій на позиції українських захисників.

У той же час, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. 

Російські військові все частіше відмовляються гинути за недолугі цілі свого лідера, тому командування ворога вирішило вдатися до експерименту з додаткових видів стимулювання, які спотворюють відчуття реальності та ведуть до загибелі. Так, за наявною інформацією, особовому складу 108-го десантно-штурмового полку 7-ї десантно-штурмової дивізії систематично видають наркотичні та психотропні речовини. Ці препарати призводять до ейфорії та притуплюють біль. Солдати, які їх вживають, легше погоджуються на м’ясні штурми, не побоюючись поранень або загибелі.

Удари по супротивнику

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, засіб протиповітряної оборони та 2 склади боєприпасів противника.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ