Мешканка Селидового збирала інформацію для російської армії | ZI.ua
Акция закончилась

Шпигувала на Покровському напрямку та планувала виїхати до РФ: Під варту взяли мешканку Селидового

16 жовтня 2024, 13:30 | Кримінал | Покровськ 63
Поділитися:
Шпигувала на Покровському напрямку та планувала виїхати до РФ: Під варту взяли мешканку Селидового

У Донецькій області викрили агентку ФСБ РФ, яка допомагала ворогові досягати успіхів у наступальних діях на Покровському напрямку. Мешканці Старобешівського району повідомили про підозру у державній зраді, повідомляється на сторінці прокуратури.

За версією слідства, у серпні 2024 року жінка познайомилася зі співробітником ФСБ РФ у месенджері Telegram та погодилася збирати інформацію для російської армії. У 2023 році вона отримала незаконний російський паспорт на тимчасово окупованій території, де проживає її син, і стала агентом спецслужби. 


Жінка передавала координати розташування українських сил та техніки у Селидовому та підтверджувала локації, про які питав куратор, повідомили у прокуратурі.

"Навіть покидаючи область, підозрювана відмічала на своєму шляху об’єкти, що також могли зацікавити росіянина, про що згодом йому доповідала. Зокрема, жінка ініціативно поширила інформацію про місця зосередження українських військових у м. Покровськ", — йдеться у повідомленні прокуратури.

У жовтні 2024 року її викрили та затримали у Світловодську Кіровоградської області. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Максимальне покарання – довічне позбавлення волі із конфіскацією майна.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ