Шість поранених знаходяться в Дніпрі у вкрай важкому стані, складні операції ще | ZI.ua
Акция закончилась

Шість поранених знаходяться в Дніпрі в вкрай важкому стані, складні операції ще попереду

7 вересня 2023, 13:50 | Офіційно | Костянтинівка 8628
Поділитися:
Шість поранених знаходяться в Дніпрі в вкрай важкому стані, складні операції ще попереду
Раненые во время обстрела рынка в Константиновке. Фото: Суспільне Донбас

У лікарні Дніпра у важкому стані знаходяться шість людей, які постраждали в Костянтинівці при обстрілі 6 вересня. Іншим постраждалим надали допомогу в лікарні в Костянтинівці. Про це журналістам Суспільного розповіла директор багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування Костянтинівки Олена Філіппова.  

"Були такі, що приходили самі, але в основному це скора їх доставляла до нас у вкрай важкому стані. Ми керували потоками хворих. Три людини у важкому стані були стабілізовані та направлені у клініки Дніпра", — розповіла Олена Філіппова. 

Вона додала, що інших постраждалих прооперували і вони зараз знаходяться в хірургічному та травматологічному відділенні Костянтинівки. Всього лікарня прийняла 26 постраждалих після обстрілу ринку.

Лікар Сергій Риженко в Дніпрі повідомив, що в клініці знаходяться чотири жінки і двоє чоловіків, вони на штучній вентиляції легенів, деяким вже зробили не одну операцію. Стан важкий і критичний, пацієнти мають важкі поранення голови, грудини, живота і кінцівок, а також великі уламки в тілі.

"Ті шестеро, які до нас поступили вчора ввечері, вони вкрай важкому стані. Одній жінці довелось запускати серце, тому що була зупинка. Але сьогодні в реанімації ми всіх стабілізували. Хоча зробили за ніч шість важких операцій по рятуванню життя", — підкреслив Сергій Риженко.

Риженко додав, що у 48-річній жінці уламок застряг у судині головного мозку, наразі лікарі роблять усе можливе, щоб врятувати її життя.

"Наші нейрохірурги вже готові провести надскладну операцію. Але в цієї кондиції, яку дозволяють реаніматологи, ще не досягнуто", — наголосив Сергій Риженко.

Серед тих, хто надавав допомогу на місці, був парамедик Саїд Ісмагілов, він розказав Суспільному про те, що він побачив на ринку після удару армії рф:



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ