Для мешканців Бахмута та Соледара заблоковано компенсації за зруйновані будинки | ZI.ua
Акция закончилась

Щоб отримати компенсації: Бахмут та Соледар просять визнати непридатними для життя

6 лютого 2024, 20:01 | Офіційно | Бахмут 20832
Поділитися:
Щоб отримати компенсації: Бахмут та Соледар просять визнати непридатними для життя

Ініціативна група створила листа голові профільного комітету Верховної Ради Олені Шуляк, у якій просить визнати Бахмут, Соледар та деякі інші міста Донецької області зруйнованими та непридатними для життя. У разі підтримки цієї пропозиції люди зможуть претендувати на компенсації за зруйновані будинки. 

Про це у коментарі  Вільному радіо розповіла голова громадської організації "Агентство зі сталого розвитку та інновацій" бахмутянка Олена Сезоненко.

Люди, які зараз виїхали з цих міст, не можуть отримати гроші, оскільки комісії там не працюють.

"Зараз для мешканців знищених міст заблокована видача допомоги за зруйноване житло. Ніякі комісії не можуть бути там присутні. Вони не можуть надати якісь свої висновки. І це блокує все, хоч міста знищені і непридатні для життя. Чекати вже просто немає сил. Ми зробили звернення до [голови Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування] Олени Шуляк, також я зробила реєстраційну форму з підписами", — каже Олена. 

У ньому зверненні бахмутяни просять:

  1. Визнати на державному рівні Бахмут, Соледар та інші населені пункти Донецької області, які зруйновані більш ніж на 95%, зруйнованими та непридатними для проживання. 
  2. Переглянути коефіцієнт 0,5 для Донецької області у бік збільшення. 
  3. Запровадити додатковий сертифікат на купівлю побутових речей переселенцям із зруйнованих міст регіону. 
  4. При нарахуванні компенсації враховувати коригування на коефіцієнт інфляції (компенсацію розраховують у гривнях без урахування курсу валют, що росте). 

"Літні люди, особи з інвалідністю не можуть чекати на нове житло кілька років. Згідно з оцінкою Бахмутської МВА та експертів з відновлення, теоретична можливість відновлення життєдіяльності Бахмута – - це 8-10 років", – йдеться у зверненні. 

Підтримати колективне звернення можна за посиланням. Google-форма буде відкрита до 10 лютого.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ