«Щасливий випадок» вийшов в український прокат напередодні Нового року | ZI.ua
Акция закончилась

«Щасливий випадок» від Вуді Аллена вийшов на екрани напередодні Нового року

9 січня 2024, 16:46 | Світ та людина 987
Поділитися:
«Щасливий випадок» від Вуді Аллена вийшов на екрани напередодні Нового року

28 грудня, напередодні Нового року, в український прокат вийшла стрічка Вуді Аллена з визначальним найменуванням «Щасливий випадок», – повідомили новини кіно. 88-річний режисер заявив, що це буде його останній фільм, проте, чи так це буде насправді – побачимо.

Нова картина розповідає про любовний трикутник у чудовому осінньому Парижі. У центрі сюжету – парижанка Фанні з багатим чоловіком. Проте романтична юність Фанні ще вписується в буржуазний світ, у якому змушена жити.

Що ж за «Щасливий випадок»

Це перший і єдиний фільм метра знятий повністю французькою з ідеальним кастом популярних французьких акторів. Новини кіно, не розкриваючи подробиць, розповідають коли та де стався «Щасливий випадок». Жила була забезпечена співробітниця престижного аукціонного будинку Фанні та якось зустріла на вулиці свого колишнього однокласника по ліцею. Їхня дружба на тлі минулих стосунків та незадоволеністю життям Фанні переростає в роман. Але її чоловік далеко не простий і в минулому точно немає рожевих поні. Він починає щось підозрювати. Розвіяти його злі чари допоможе тільки щасливий випадок і трошки його найдорожча теща.

Новий фільм знято повністю у Парижі та його передмістях. Саме на цих прекрасних вуличках розвивається майже детективна драма із відтінками чорного гумору, якими так славиться метр. На виставі фільму у Венеції майстер представив його як історію пристрасті, романтики та насильства на тлі прекрасних французьких пейзажів.

«Щасливий випадок» – це чергове освідчення столиці Франції, якою була і попередня стрічка «Північ у Парижі». «Щасливий випадок» запам’ятовується чудовим візуалом. Париж зображений у теплих тонах і відмінно протиставлений вічно холодним Лондону та Нью-Йорку. Зйомки велися у найкрасивіших локаціях. Аллену допоміг створювати візуальний шедевр видатний оскароносний оператор італієць Вітторіо Стораро, який працював із майстром уже у чотирьох картинах.

Вуді Аллен через свою величину ніколи не боявся самоповторів. Деякі його картини просто схожі одна на одну. Ось і в «Щасливому випадку» автор концентрує всі прийоми, які раніше успішно спрацьовували в інших фільмах. Не торкатимемося дивовижного акторського складу, а подивимося на персонажів.

Щаслива здавалося б Фанні виявляється традиційним для Аллена персонажем-невротиком. Такий, як і Елві з картини «Енні Холл» і ще Гетсбі з «Дощового дня...». Місце класичного для Аллена добродушного цинізму чоловіка посідає зла іронія.

Друга половина фільму різко нагнітає саспенс і глядач уже дивиться трилер у дусі улюбленого Матчпойнта. Однак, метр дарує красивий фінал для того, хто готовий прийняти подарунок випадку. При цьому картина сприймається як компіляція хітів великого майстра або його прощальний тур.

У «Щасливому випадку» майстер багато цитує себе – тут думки з «Жасмин» та «Світського життя». Основа саундтреку – джазові імпровізації, що люблять режисером, так мило підходять під красу столиці Франції. Аллен знову обплутує всіх символами та метафорами. І навіть знайомим з усіма фільмами режисера фанатам буде чому здивуватися при розв’язці.

 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі