СБУ затримала співробітника Укрзалізниці, який шпигував на Покровському | ZI.ua
Акция закончилась

СБУ затримала співробітника Укрзалізниці, який шпигував на Покровському напрямку

28 серпня 2024, 17:08 | Кримінал | Покровськ 84
Поділитися:
СБУ затримала співробітника Укрзалізниці, який шпигував на Покровському напрямку
Фото: СБУ

На Донеччині СБУ затримала співробітника регіонального підрозділу АТ «Укрзалізниця», якого підозрюють у роботі на ФСБ.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"За вказівкою російської спецслужби фігурант шпигував за Силами оборони на найгарячішому напрямку фронту – Покровському, де зафіксовано найбільшу кількість зіткнень. Насамперед ворога цікавили координати опорних пунктів та вогневих позицій українських військ, що обороняють місто. Також через свого агента окупанти сподівалися дізнатися про геолокацію ключових мостів, які використовуються ЗСУ на східному фронті", - повідомили у СБУ.

Повідомляється, що агент об'їжджав місцевість, а також «втемну» намагався випитувати потрібні йому відомості серед своїх колег для збору інформації. 

"Потім він складав агентурний «звіт», в якому формував текстовий опис і відображав потенційні цілі на електронних картах. Служба безпеки задокументувала злочинні дії зрадника і затримала його. У затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з фсб. Як встановило розслідування, навесні цього року мешканець Покровського району був дистанційно завербований російською спецслужбою. До «уваги» окупантів чоловік потрапив як прихильник прокремлівських Телеграм-каналів, де він публікував антиукраїнські коментарі", - додали у відомстві. 

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. 



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ