Прокуратура займається рятувальником і чиновницею, які перейшли на бік окупаційної | ZI.ua
Акция закончилась

Рятувальник і чиновниця перейшли на бік окупаційної влади

27 грудня 2022, 16:07 | Кримінал 2202
Поділитися:
Рятувальник і чиновниця перейшли на бік окупаційної влади

На Донеччині на окупованій території колишній український рятувальник і чиновник виконавчої служби обійняли посади у «ДНР». Тепер їм загрожує кримінальна відповідальність. Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).   

Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що у березні 2022 року старший пожежний-рятувальник 100 державної пожежно-рятувальної частини 26 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області добровільно перейшов на бік ворога.

У повідомлені уточняється, що зловмисник погодився обійняти посаду у так званій «пожежно-рятувальній частині № 66» псевдоміністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих фейкової республіки «ДНР». Склавши «присягу» на вірність квазідержавному утворенню, він виконує покладені на нього окупантами обов’язки.

Інша обвинувачена – заступниця начальника Волноваського відділу державної виконавчої служби у Волноваському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків). Вона обійняла фейкову посаду начальника районного управління юстиції «міністерства юстиції «ДНР».

Жінка організує роботу управління згідно з нормативними актами РФ та псевдореспубліки, видає «документи» та взаємодіє з іншими «установами» на захопленій території.

Наразі обох правопорушників звільнено із займаних посад в Україні.

Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі