У Костянтинівській громаді пошкоджені будинки | ZI.ua
Акция закончилась

Російська армія скинула на Дробишево та Мирноград авіабомби: Зведення на ранок 1 червня

1 червня 2024, 12:00 | Офіційно | Костянтинівка, Мирноград, Слов'янськ, Лиман 2583
Поділитися:
Російська армія скинула на Дробишево та Мирноград авіабомби: Зведення на ранок 1 червня
Последствия обстрела Мирнограда

За останню добу на Донеччині від обстрілів загинули двоє цивільних, ще вісім осіб отримали поранення. Оперативну ситуацію по області станом на ранок 1 червня повідомили у ДонОВА, прокуратурі та поліції.

У Покровському районі у Мар'їнській громаді обстріляно Парасковіївку, Максимільянівку та Єлизаветівку. У Курахівській громаді знищено 2 будинки в Іллінці; під вогнем Островське, Степанівка та приватний сектор Курахового. 

У Мирнограді поранено 5 людей, пошкоджено 12 багатоповерхівок та адмінбудівлю. У прокуратурі повідомили подробиці обстрілу.

"31 травня 2024 року, о 22:10, російська армія вчинила атаку двома керованими авіаційними бомбами «УМПБ Д-30 СН» на м. Мирноград. Засоби ураження поцілили по житловому мікрорайону. Внаслідок обстрілу п’ятеро громадян, які перебували у своїх оселях, отримали мінно-вибухові травми, різані рани тіла й осколкові поранення. Чотирьом чоловікам віком від 22 до 43 років та 40-річній жінці надано кваліфіковану медичну допомогу", — повідомили у прокуратурі.


У Краматорському районі у Дробишевому Лиманської громади двоє загиблих та троє поранених; знищено 3 будинки, пошкоджено 9 житлових будинків, 2 адмінбудівлі та магазин. У поліції уточнили, що на Дробишеве Росія скинула 4 авіабомби: «КАБ-500» та три «УМПБ Д-30 СМ». Загинули двоє цивільних чоловіків, 61 та 65 років. Руйнування отримали 12 приватних будинків, магазин, легкові авто.

У Марковому Костянтинівської громади пошкоджено 3 будинки. У Костянтинівській адміністрації уточнили, що Марківський старостинський округ росіяни обстріляли зі ствольної артилерії, обстріл тривав у період з 19:00 до 19:30. Внаслідок обстрілів пошкоджено 3 приватні будинки та лінію електромережі ДТЕК. Постраждалих немає. 

Протягом доби під ворожим обстрілом також знаходилися сел. Диліївка, Біла Гора, Ступочки (попадання по раніше зруйнованих будинках) та околиці сел. Предтечине, Ол.Шультіно, Іванопілля. Інформація про постраждалих не надходила.

У Бахмутському районі у Часовоярській громаді пошкоджено 4 приватні будинки, багатоповерхівку та 2 промислові будівлі. 1 будинок пошкоджено у Сіверську, ще 1 - у Серебрянці. 

Також повідомляється, що лише за добу росіяни 13 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 450 людей, серед яких 66 дітей.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ