Росія перекидає війська в Донецьку область у спробі перешкодити контрнаступу | ZI.ua
Акция закончилась

Росія перекидає війська в Донецьку область щоб перешкодити контрнаступу

15 червня 2023, 18:33 | Офіційно 1200
Поділитися:
Росія перекидає війська в Донецьку область щоб перешкодити контрнаступу

Українські війська здійснюють наступ на декількох напрямках. Разом з цим вони обороняються, тому що армія РФ також проводить наступальні дії.

Про це на брифінгу заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр. За її словами, на Бахмутському напрямку противник стягує додаткові резерви і всіма силами намагається не допустити просування українських Сил оборони.

"Ми зафіксували пересування десантно-штурмового підрозділу армії РФ з Півдня на Бахмутський напрямок. Противник продовжує концентрувати там свої сили, як особового складу, так і військової техніки. Для того, щоб не давати просуватись ЗСУ", — сказала заступник міноборони.

Також наголошується, що українська армія не дає реалізувати противнику свої плани, тому "він не може там просуватися, а також ефективно стримувати ЗСУ". За її словами, за попередні півтора тижні просування в зоні оперативної відповідальності оперативно-стратегічного формування "Хортиця" склало більше 3 кілометрів.

"Ви знаєте, що наступ триває по декількох напрямках. На Південному напрямку відбувається поступове просування ЗСУ. Армія РФ здійснює потужний опір. Там ЗСУ стикається з мінуванням полів, використанням дронів-камікадзе та інтенсивними обстрілами", - сказала Ганна Маляр.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі