Перші десять житлових сертифікатів реалізовано | ZI.ua
Акция закончилась

Реалізовано перші десять житлових сертифікатів

10 січня 2024, 15:58 | Ініціатива 1596
Поділитися:
Реалізовано перші десять житлових сертифікатів

Десятеро з володарів житлових сертифікатів вже придбали собі нерухомість. Серед них – родини з Київщини та Донеччини, які обирали як квартири, так і житлові будинки. Про реалізацію перших десяти житлових сертифікатів повідомив Віце-прем’єр-міністр з відновлення — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, щодня збільшується кількість поданих та опрацьованих заявок, щодня укладаються нові угоди купівлі-продажу. Так само збільшується кількість нотаріусів, які можуть укладати такі угоди з використанням сертифікатів. Зараз їх 677 – їх імена та регіон розташування ви можете знайти за посиланням.

Людина вільна у виборі регіону, де вона може придбати нову нерухомість, а також у типі нерухомості. Це може бути квартира, будинок або інвестиція в житло. Також людина вільна у виборі нотаріуса, з яким працювати.

У випадку, якщо хтось нав’язує вам забудовника, девелопера або іншого продавця нерухомості, наполягає на зверненні до конкретного нотаріуса або якогось посередника – негайно звертайтеся до гарячої лінії з питань запобігання корупції Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури (044) 351-48-00. Також до урядового контактного центру 1545, правоохоронних органів – Національної поліції 102 та на спеціальну лінію НАБУ – 0 800 213 200.

Водночас тривають виплати державної грошової допомоги на термінові та капітальні ремонти. Більше 35 тисяч родин вже отримали сукупно більше 3 мільярдів гривень. Ці гроші витрачені виключно для придбання будівельних матеріалів або послуг.

Для отримання або компенсації на придбання житлового сертифікату або державної грошової допомоги за програмою єВідновлення – необхідно подати інформаційне повідомлення через застосунок або портал Дія, а також через Центри надання адміністративних послуг. Далі необхідно дочекатися комісію органу місцевого самоврядування (ОМС), яка зафіксує пошкодження та руйнування. Комісія за спеціальною формулою або чек-листом розрахує розмір виплати.

Наступний етап програми – виплати тим, хто бажає відновити будинок на власній земельній ділянці. Його запуск очікується у найближчі 2 місяці.

Також у лютому з’являться перші результати експериментального обстеження знищеного житла на тимчасово окупованих територіях.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ