За законопроект про компенсації проголосували у першому читанні | ZI.ua
Акция закончилась

Рада проголосувала за важливий для переселенців законопроект щодо компенсацій

4 червня 2024, 19:25 | Офіційно 948
Поділитися:
Рада проголосувала за важливий для переселенців законопроект щодо компенсацій

Сьогодні, 4 червня, депутати проголосували у першому читанні за законопроект, який передбачає виплату компенсацій за знищене майно на окупованих територіях або на таких, де тривають бойові дії.

Про це повідомили народні депутати Муса Магомедов та Ярослав Железняк.

У Раді хочуть прирівняти пошкоджене майно на окупованих територіях до зруйнованого. Власник такого майна зможе подати заяву про компенсацію, не надаючи фото- та відеодокази майна до або після знищення/пошкодження. 

Фізичний огляд об'єктів також не проводитимуть. Факт знищення чи пошкодження будівель підтверджуватимуть за допомогою супутників. Такий проект вже успішно працює у Запорізькій області.

Успішна реалізація цього проекту дозволить отримати інформацію про стан тисяч будинків ВПО, які опинилися під окупацією чи прифронтових землях. І дозволить їм оформити допомогу від держави.

У разі звернення за компенсацією власник має право відмовитись від такого майна на користь держави. Перелік територій, на яких ведуться бойові дії або окуповані, стверджує Мінреінтеграції.

Нагадаємо, мешканці Костянтинівки не мають змоги отримати компенсацію за програмою "ЄВідновлення" через те, що громада належить до зони бойових дій. Через це 152 заявки просто "зависли". Якщо закон ухвалять, оформити компенсацію зможуть усі, чиє житло постраждало внаслідок обстрілу.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ