Українців попереджують про подальше дорожчання пшеничного борошна | ZI.ua
Акция закончилась

Пшеничне борошно продовжує дорожчати

29 грудня 2022, 14:54 | Бізнес 2592
Поділитися:
Пшеничне борошно продовжує дорожчати

Поточного тижня в Україні в секторі пшеничного борошна зберігається підвищувальна цінова динаміка, пише видання Аgroreview. Так, більшість переробників з початку тижня підвищили ціни пропозиції на борошно вищого ґатунку на 100-200 грн/т і станом на 28 грудня переважно фіксують їх у межах 10 800 – 12 200 грн/т EXW.

Скорочення кількості пропозиції даного продукту від борошномельних підприємств та збільшені витрати на його виробництво через енергетичну кризу в Україні продовжують надавати підтримку цінам. Однак більш суттєве подорожчання борошна дедалі стримував помірний попит споживачів.

Перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький заявив, що через відключення електроенергії в Україні ціни на харчові продукти зростуть на декілька відсотків. Таке подорожчання очікуються, якщо ситуація буде такою, як зараз.

В листопаді 2022 року споживчі ціни в Україні зросли на 26,5% в порівнянні з листопадом минулого року. За підсумками грудня інфляція не перевищить 30%.

Раніше також повідомлялося, що за 2022 рік індекс вартості популярного новорічного салату олів’є зріс на 45%. Розрахунки проведені на основі цін в супермаркетах Києва.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі