Як справи з обороною Часів Яру | ZI.ua
Акция закончилась

Про оборону Часів Яру: Для окупантів це плацдарм для наступу на Костянтинівку

1 березня 2024, 18:40 | Офіційно | Костянтинівка 5733
Поділитися:
Про оборону Часів Яру: Для окупантів це плацдарм для наступу на Костянтинівку

ЗСУ почали готувати Часів Яр до оборони одразу після окупації Бахмута росіянами. У міста зараз декілька кілець оборони, бетонні конструкції, обладнані позиції для взводів, мінні поля та різні інженерні перешкоди для російської техніки. 

Про це повідомив представник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш. 

"Ситуація поблизу Часового Яру дуже напружена. Ворог перекидає туди свої основні сили, намагаються тиснути, оскільки зараз цей населений пункт є ключовим для них. Доступ до часового Яру відкриє ворота для продовження їхніх наступальних дій, плацдарм для наступу на Костянтинівку", - повідомив Ілля Євлаш. 

Основна мета окупантів на Донеччині - це "Краматорсько-Слов'янська агломерація". На Бахмутському напрямку за добу окупанти шість разів залучали авіацію, завдали 52 ударів дронами та 659 обстрілів з артилерії. ЗСУ вбили або поранили 100 окупантів, вразили 101 одиницю техніки, з яких 81 БПЛА, 2 танки, 4 броньовані машини, 1 БМП, а також станції спостереження та зв'язку. 

"До оборони Часового Яру готувалися дуже давно. Ще коли противник зміг захопити Бахмут, то звичайно було зрозуміло що необхідно обладнувати додаткові рубежі оборони, оскільки найбільший населений пункт наступний Часів Яр", - розповів речник. 

За словами Євлаша, поблизу міста зведено кілька кілець оборони, встановлені мінні поля, мінні вали "і дуже багато інженерних всяких перешкод, які не дозволять техніці супротивника легко долати смугу". Також він додав, що встановлені піхотні перешкоди з колючого дроту, а також різні приховані перешкоди, які важко помітити неозброєним оком. У місті встановлені різні бетонні споруди та вогневі точки.

"Обладнані десятки позицій відділень, десятки позицій взводів, які використані з урахуванням рельєфу місцевості на найбільш загрозливих ділянках. Так щоб противнику було складно виявити, складно влучити", - йдеться в повідомленні.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ