На які категорії поділять придатних для військової служби українців | ZI.ua
Акция закончилась

Придатних до військової служби поділять на категорії: Що змінилося для мешканців Костянтинівки

22 травня 2024, 13:38 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2103
Поділитися:
Придатних до військової служби поділять на категорії: Що змінилося для мешканців Костянтинівки
Фото из открытых источников

В Україні на чотири категорії розділять «придатних» до військової служби залежно від рівня функціональності.

Як пише «Хвіля», про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України у Фейсбуці.

Так, ще 4 травня набуло чинності оновлене Положення про військово-лікарську експертизу у ЗСУ, затверджене наказом Міністерства оборони України №402. При цьому у Міністерстві охорони здоров'я роз'яснили запроваджені зміни.

Тобто, як «придатних», залежно від ступеня функціональності поділяють на чотири категорії:

  • придатні до служби (повністю);
  • придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК, вищих військових навчальних закладах, навчальних центрах, але непридатні до служби у десантно-штурмових військах, морській піхоті, сил спецоперацій і т.д;
  • придатні до служби з окремих спеціальностей;
  • придатні до виконання специфічних завдань.

До того ж встановлені чіткі критерії визначення ступеня придатності до військової служби. Тепер вони поєднують Міжнародну статистичну класифікацію хвороб та споріднених проблем охорони здоров'я (МКХ-10) (з тисячами діагнозів) та ступінь порушення функцій.

Ступінь придатності до військової служби при цьому встановлюється відповідно до розкладу хвороб, пояснень до нього та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я. У документі також доповнено процедуру оскарження ухвал ВЛК.

Рішення про направлення на контрольне обстеження та медичний огляд ВЛК тепер має бути виконане протягом місяця після ухвалення. Таким чином, повторну ВЛК людина проходитиме в іншому закладі охорони здоров'я.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ