Парамедик із Костянтинівки розповів про свою роботу: відео | ZI.ua
Акция закончилась

Прибуває на місця обстрілу першим: Парамедик із Костянтинівки розповів про складнощі роботи

9 жовтня 2024, 19:03 | Офіційно | Костянтинівка 282
Поділитися:
Прибуває на місця обстрілу першим: Парамедик із Костянтинівки розповів про складнощі роботи

Сергій першим прибуває на місця обстрілу, щоб оперативно надати допомогу постраждалим. Найчастіше він стикається з травматичними ампутаціями та внутрішніми кровотечами.

Сергій Сластенко став парамедиком із власної ініціативи. До повномасштабного вторгнення він працював у конвойній службі. Коли ворог почав завдавати руйнівних ударів по його рідній Костянтинівці, поліцейський пройшов навчання з тактичної медицини від бойових медиків і почав виїжджати на порятунок людей. 

"Мені було боляче бачити, як страждають мої земляки, як гинуть друзі та знайомі, я хотів допомогти своєму місту та людям", – зазначає Сергій. До речі, мати правоохоронця — медик, працює в лікарні. До неї парамедик везе поранених. 

Серед найболючіших спогадів Сергія Сластенка – удар ворога по гіпермаркету 9 серпня цього року. Тоді загинуло 14 людей, ще 44 отримали травми. 

"Це був жах. Площа була залита кров’ю. Я навіть не рахував поранених: просто збирав, клав у машину та вивозив до лікарні", – згадує поліцейський. За словами парамедика, найважче – зупиняти масивні кровотечі при ампутаціях. 

"Дуже часто людині відриває одну нижню та одну верхню кінцівку. Але найстрашніша проблема – коли у людини відбувається внутрішня кровотеча. Коли є ушкодження внутрішніх органів, зовні ран майже немає. Більшість таких людей швидко вмирають. Наше завдання – швидко розпізнати небезпеку та транспортувати пораненого до лікарів", — розповідає правоохоронець.

Він зазначає, що екіпаж парамедиків працює, навіть якщо внаслідок обстрілу немає поранених: 

Ми чергуємо поблизу, щоб у разі повторної атаки надати допомогу якнайшвидше


Сергій несе службу не лише у Костянтинівці, а й по всій громаді, виїжджає до сіл на лінії зіткнення, такі як Маркове, Предтечине. 

Через інтенсивність обстрілів відпочинку парамедики майже не мають. Під час порятунку людей поліцейський разом із колегами потрапив під касетний обстріл. Снаряд влучив поряд із броньованим автомобілем, пошкодивши його. На щастя, ніхто не постраждав. 

"Як всі рятувальні служби, ми є ціллю ворога. Але важливо не піддаватись емоціям, сконцентруватись на тому, щоб врятувати людину. Щоб бути парамедиком, треба переступити через свій страх і просто робити свою справу. Бо ми потрібні людям", – стверджує Сергій.

Нагадаємо, парамедик із Костянтинівки Руслан Губанов зазнав поранення під час евакуаційного виїзду. По броньованому авто вдарив снаряд. Наразі він проходить лікування у Києві.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ