Мешканка селища Нью-Йорк "зливала" росіянам локації Сил оборони | ZI.ua
Акция закончилась

Повідомляла про розташування ЗСУ: Мешканку селища Нью-Йорк взяли під варту

22 серпня 2024, 11:34 | Кримінал | Торецьк 303
Поділитися:
Повідомляла про розташування ЗСУ: Мешканку селища Нью-Йорк взяли під варту

Мешканці Нью-Йорка повідомили про підозру у розповсюдженні даних про розташування українських захисників.

Про це повідомляє прокуратура Донецької області.

"У серпні 2024 року мешканка селища Нью-Йорк Бахмутського району спілкувалася на військову тематику зі знайомою, яка проживає в Росії. У голосових повідомленнях месенджера жінка неодноразово передавала співрозмовниці відомості про місцезнаходження у регіоні українських військовослужбовців. Також було озвучено локацію об'єктів критичної інфраструктури. Її неправомірну діяльність викрили правоохоронці", — йдеться у повідомленні.

Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує до 8 років ув'язнення. Досудове розслідування проводило ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

У СБУ повідомили, що зв'язок із російською розвідкою жінка дистанційно підтримувала через матір свого чоловіка, яка проживає в Росії та перебуває у полі зору спецслужби країни-агресора.

"У зоні особливої уваги ворога були бойові позиції важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, які намагаються захопити селище Нью-Йорк. Крім того, фігурантка намагалася визначити координати штабів, опорних пунктів та маршрутів руху українських військ, які обороняють населений пункт. Розвіддані були потрібні агресору для підготовки нових наступальних операцій, спрямованих на захоплення селища, де тривають важкі бої", — додали у відомстві.

Згідно з аналітиками DeepState, ситуація в селищі на ранок 22 серпня виглядає так:






Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ