Що буде, якщо після отримання повістки поштою не з'явитися до ТЦК | ZI.ua
Акция закончилась

Повiстка поштою: Що буде мешканцям Костянтинівки, які не з'явилися до ТЦК

15 жовтня 2024, 13:10 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 585
Поділитися:
Повiстка поштою: Що буде мешканцям Костянтинівки, які не з'явилися до ТЦК
Фото из открытых источников

В Україні є кілька видів вручення повісток поштовим зв'язком. Отримавши її, військовозобов'язаний має з'явитися до ТЦК та СП. Інакше – загрожує штраф.

Про це розповів керівник сектору мобілізаційно-ощадної роботи Сумського обласного ТЦК та СП Сергій Монукало в інтерв'ю Головреду, пише ТСН

«Належним чином сповіщеним військовозобов'язаний вважається, якщо повістка вручена в день отримання такого поштового відправлення особою, яка підтверджує інформацію, або документом від поштового оператора (наприклад, отримав до рук та розписався), або в день проставлення у поштовому повідомленні позначки про відмову отримання або непроживання за місцем, вказаним у «Резерв+» — оголосив представник ТЦК.

Він зазначив, що саме тоді військовозобов'язаний вважатиметься належним чином повідомленим навіть у тому випадку, якщо той не оновив свої облікові дані або повістка була надіслана на адресу, де він не проживає.

Якщо військовозобов'язаний не прийшов за повісткою, відповідальність визначатиметься згідно з адміністративним кодексом правопорушень. Вона може обернутися штрафом від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — це від 17 тис. до 25,5 тис. грн.

«Якщо ж людина була належним чином повідомлена, і надійшла інформація, що вона не проживає за адресою, або якщо повістка була вручена, а людина не з'явилася, то в обох випадках формуються матеріали для її розшуку»,— підкреслив Сергій Монукало.

Він пояснив, що за зверненням районних міських, територіальних центрів комплектування може надсилати дані і потім в електронному вигляді здійснюється розшук, адміністративне затримання та доставка військовозобов'язаних.

«Якщо виявляється порушник, то в рамках адмінзатримання передбачається навіть одягання кайданків. Це оформляється відповідним протоколом, а після доставки до відповідного ТЦК незалежно від того, де військовозобов'язаний був поданий у розшук, його доставляють до найближчого ТЦК. Там складають протокол про адмінправопорушення. Відповідно до ступеня провини виносять рішення, яке затверджується, відповідно, начальником ТЦК, згідно зі статтею 210-1», — пояснив Сергій Монукало.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ