Семеро тисяч 11-класників випустилися зі шкіл Донецької області | ZI.ua
Акция закончилась

Понад 500 випускників Донеччини закінчили школи із золотими медалями

6 червня 2024, 21:24 | Офіційно 1143
Поділитися:
Понад 500 випускників Донеччини закінчили школи із золотими медалями

Сім тисяч одинадцятикласників випустилися зі шкіл Донецької області цього року. 523 із них закінчили навчання із золотими медалями, ще 122 учні — с срібними. 

Про це повідомила на брифінгу директор департаменту освіти та науки Донецької ОДА Тетяна Сідашева Суспильне. 

Цього року на Донеччині 11 класи закінчили 7006 учнів. Понад 71% випускників зареєструвалися на проходження національного мультипредметного тесту. На початок цього навчального року у 275 школах Донецької області навчалося близько 92 тисяч учнів. 

Закінчили навчання 88 тисяч школярів, з них 30,7 тисяч залишаються на території області, але їх кількість змінюється, бо триває евакуація. За навчальний рік в області кількість учнів зменшилась на чотири тисячі.

"Батьки виїжджали, знаходили навчальні заклади на безпечній території, які були облаштовані укриттями та навчання відбувалося наживо. Якщо ми говоритимемо про контингент учнів до початку повномасштабного вторгнення, то до початку 2021-2022 навчального року здобували освіту 168 тисяч учнів. Тобто, ви самі можете прорахувати, що зараз у нас контингент становить фактично на 50% менше", — розповіла директор департаменту.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ